top of page

BLOG: VERZORGING VAN HAIREXTENSIONS

Het is van groot belang het haar goed te verzorgen. Voor de verzorging van hairextensions en het behoud van het eigen haar is het belangrijkste is een goede extension-borstel, shampoo en conditioner. 

 

Extension-borstel. 

Wij raden een Tangle Teezer borstel aan. Deze borstel is ontwikkeld om het eigen haar, waar de extensions aan vast zitten, te verzorgen en klit-vrij te houden.

 

De extensions worden aan een plukje van het eigen haar bevestigd. Na verloop van tijd ontstaat hier een "uitgroei" in. De extensions liggen niet meer dicht bij het hoofd, maar er is een stukje eigen haar bijgegroeid. Zoals bij iedereen valt er dagelijks wat haar uit. Hoeveel dit is, verschilt per persoon. In het stukje "uitgroei" vallen ook wat haartjes uit, maar deze kunnen niet uit het waxje komen.

 

Indien er niet goed geborsteld wordt, gaan deze losse haartjes klitten rondom het plukje haar dat nog wel vast zit aan de hoofdhuid. Na het verwijderen van de extensions houd je dan (grote) klitten over. Het kan schadelijk zijn voor het eigen haar als deze zodanig in de klit zitten dat er hard getrokken moet worden om deze uit te kammen. Zolang er elke dag 5 minuten met de speciale extension-borstel geborsteld wordt, gebeurt dit niet. Bij het verwijderen van de extensions komen de losse haartjes dan vrij. Dit is het haar wat normaal gesproken in de borstel zit, als je je haar hebt geborsteld zonder extensions. Niks om van te schrikken dus.

 

Het haar wassen is het beste met een speciaal ontwikkelde shampoo voor hairextensions. Wij raden onze eigen Nikita's Hairextensions shampoo aan, deze is te koop bij ons in de salon en via de webshop, hierin zitten alle ingrediënten die het eigen haar en het extensionhaar in topconditie houden en zorgt ervoor dat de waxjes goed en stevig op hun plek blijven. Na het wassen raden wij onze eigen Nikita's Hairextensions conditioner aan, deze conditioner sluit helemaal aan op de shampoo, en zorgt ervoor dat na het wassen alle haarschubben gesloten worden, zodat het haar mooi, zacht, gezond en schoon oogt tot de volgende wasbeurt.

 

Shampoo mag zowel op het haar als op de waxjes en de hoofdhuid. Conditioner, masker en andere gladmakende producten mogen vanaf de oorlel in het haar gesmeerd worden. Dit zodat de waxjes niet geraakt worden. Indien er (veelvuldig) met gladmakende producten over de waxjes gesmeerd wordt, kunnen deze loslaten.

Gebruik nooit een shampoo met olie (check altijd de ingrediënten indien je een andere shampoo dan aanbevolen gebruikt).

 

Verder is het belangrijk om nat haar niet ruw te behandelen. Dus niet droogwrijven met een handdoek, maar droog deppen. Geen nat haar borstelen, maar pas als het droog is (nat haar, met conditioner of masker erin, mag gekamd worden met een douche-kam of andere grove kam). Het beste is om het haar in te sprayen met hitteprotectiespay (bijvoorbeeld de all-in-one van Uniq One, verkrijgbaar in de salon), daarna te föhnen en dan uit te borstelen. Eventeel nog stijlen/krullen. Nat haar niet in een knot draaien, maar föhnen of los laten hangen totdat het volledig droog is. Nat haar is erg gevoelig, indien je het in de klit laat opdrogen bestaat er een kans dat het er niet of heel moeilijk uit gaat. Dit geldt niet alleen voor hairextensions, maar ook voor eigen lang haar.

GA NOOIT SLAPEN MET NAT HAAR!

Dit kan extreme klitten veroorzaken die in het ergste geval niet meer te verwijderen zijn zonder de extensions te verwijderen.

 

Omdat SHE by So. Cap hairextensions gemaakt zijn van 100% echt haar, is het mogelijk dat er na verloop van tijd dode/afgebroken puntjes aan komen, net als in eigen haar. Dan is het tijd om bij te laten knippen/snijden. Dit is bij Nikita's Hairextensions altijd gratis. Mocht je het bij een kapper willen laten doen, zorg er dan voor dat het haar gesneden wordt, en niet geknipt. Let op, de garantie verloopt indien je elders je extensions laat behandelen. Extensions moeten altijd gesneden worden, zodat het mooi in elkaar gaat vallen en niet als losse plukjes.

IMG_4858.jpg
IMG_4351.jpg
IMG_4866.jpg
bottom of page